Resep Kek Keju Durian Hangus, Menggugah Selera

Diposting pada

Kek Keju Durian Hangus. Hai guys.hari ni Ariana nak share satu resepi kek yang sedang hangat diperkatakan sekarang iaitu. Resepi kek durian yang saya kongsikan ni sangat senang dan mudah untuk dibuat. Kepada penggemar durian, resepi kek ni antara resepi yang wajib dicuba.

Kek Keju Durian Hangus Kami tidak menyimpan stock untuk menjaga kesegaran. Penghantaran ke sana disediakan dengan cas minima. Pasalnya, kulit durian berfungsi sebagai anti bakteri yang sangat berguna untuk menyembuhkan jerawat yang meradang dan sekaligus Cara menggunakan cukup mudah, kamu harus membakar hingga hangus, kemudian menumbuknya hingga menjadi abu.

Sedang mencari ide resep kek keju durian hangus yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal kek keju durian hangus yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari kek keju durian hangus, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan kek keju durian hangus yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan istimewa.

Hai guys.hari ni Ariana nak share satu resepi kek yang sedang hangat diperkatakan sekarang iaitu. Resepi kek durian yang saya kongsikan ni sangat senang dan mudah untuk dibuat. Kepada penggemar durian, resepi kek ni antara resepi yang wajib dicuba.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat kek keju durian hangus yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Kek Keju Durian Hangus memakai 8 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Kek Keju Durian Hangus:

  1. Siapkan cream cheese.
  2. Gunakan isi durian, lecek halus.
  3. Gunakan gula castor.
  4. Ambil biji telur.
  5. Ambil sudu besar tepung kastard.
  6. Gunakan santan kotak.
  7. Ambil garam.
  8. Ambil Esen durian / vanila.

Setelah itu kamu tinggal usapkan abu. Resepi Kek Gula Hangus – Resipi pembakaran gula yang hangat itu adalah makanan Malaysia yang sangat terkenal, tetapi namanya gula perang yang sangat lucu, tetapi ia tidak bermakna ia hangus juga, gula arang tidak jauh berbeza dari sarang semut, walaupun ini hampir sama kek tetapi sebutan. KEK DURIAN VIRAL ON THE GO DURIAN CREPE. Martabak David Bangka – Gajah Mada, JKT.

Cara menyiapkan Kek Keju Durian Hangus:

  1. Putar cream cheese dan gula hingga berkrim. Masukkan telur satu persatu dan durian, putar hingga sebati. Masukkan tepung, santan, garam dan esen, putar rata..
  2. Tuang ke dalam bulat 6 inci yang di alas kertas baking. Bakar suhu 200 selama 40 minit secara water bath..
  3. Biarkan betul-betul sejuk sebelum di potong dan hidang..

Blkg Gajah Mada Plaza..: Kek Keju Meleleh :. Boleh tengok step by step cara hasikan kek keju mangga yang sedap ni. Jika ya, resipi ni anda kena cuba. Basque Burnt Cheesecake atau ada yang memanggil Kek Keju Hangus ni antara resipi terkini yang menjadi kegilaan para suri rumah untuk mencubanya. Cara membuat durian goreng keju enak : Aduk rata semua bahan.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat kek keju durian hangus yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.