By chiara

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Mango Cheese Cake, Menggugah Selera

Categories : Resepi

Mango Cheese Cake. This no bake mango cheesecake is so delicate, rich and delicious. The smooth textures and flavors of this divine creamy tangy mango cheesecake are elevated with a perfect crumbly crust for a decadent treat. This mango cheesecake gets its golden color and tropical flavor from stirring a mango puree into the cream cheese mixture.

Mango Cheese Cake When I photograph beautiful cakes like this, it sometimes makes This No Bake Mango Cheesecake is a classic example of what started out as a cruisy week ending up in. Prepare mango by peeling and chopping into chunks. Loved the mango cheese cake using fresh mango.

Lagi mencari inspirasi resep mango cheese cake yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal mango cheese cake yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

This no bake mango cheesecake is so delicate, rich and delicious. The smooth textures and flavors of this divine creamy tangy mango cheesecake are elevated with a perfect crumbly crust for a decadent treat. This mango cheesecake gets its golden color and tropical flavor from stirring a mango puree into the cream cheese mixture.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari mango cheese cake, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan mango cheese cake enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan mango cheese cake sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Mango Cheese Cake memakai 17 bahan dan 12 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Mango Cheese Cake:

  1. Gunakan Lapisan bawah :.
  2. Gunakan biskut.
  3. Siapkan sudu besar mentega.
  4. Ambil Adunan Cheese :.
  5. Sediakan cream cheese.
  6. Ambil yogurt asli.
  7. Ambil sudu besar gula kastor.
  8. Ambil sudu besar susu pekat.
  9. Ambil sudu besar jus lemon.
  10. Ambil susu esen vanila.
  11. Sediakan puri mangga (mangga dikisar + 2-3 sudu besar gula).
  12. Ambil sudu besar serbuk gelatin + 60ml air panas.
  13. Sediakan biji mangga (potong kecil letak dalam adunan – optional).
  14. Sediakan Lapisan jeli mangga :.
  15. Ambil puri mangga (mangga yang dikisar + 2-3 sudu besar gula).
  16. Siapkan sudu besar serbuk gelatin + 30 ml air panas.
  17. Gunakan biji mangga (dipotong kecil untuk hiasan atas).

Never baked a cake in my whole life, this one was perfect for me. Cheesecakes are rich creamy cakes but this one tastes very lite because tartness of mango balances the richness of cream cheese. Also, instead of just throwing the cake in oven to bake. And I had to make this cheese cake which had been on my mind ever since the mango season began before they completely vanished!

Langkah-langkah menyiapkan Mango Cheese Cake:

  1. Sediakan bahan-bahan yang diperlukan.
  2. Kisar biskut sampai hancur. Mango Cheese Cake
  3. Cairkan mentega dengan api perlahan. Masukkan mentega cair ke dalam biskut yang telah dihancurkan. Macau sebati dan tekan dalam bekas loyang. Sebaiknya loyang yang boleh dibuka kat tepi. Letak dalam peti sejuk..
  4. Untuk sediakan adunan cheese, cairkan gelatin dengan air panas, kacau hingga larut. Letak tepi dulu..
  5. Masukkan cream cheese ke dalam bekas dan putar guna mesin sampai gebu. Masukkan gula kastor, putar lagi.
  6. Masukkan susu pekat, esen vanilla dan perahan lemon. Putar lagi.
  7. Potong mangga, masukkan gula dan kisar untuk jadikan puri mangga.
  8. Kisar juga yogurt sampai gebu.
  9. Masukkan yogurt dan puri mangga secara selang seli dan kacau menggunakan sudip. Kemudian masukkan gelatin yang telah dihancurkan..
  10. Masukkan potongan kecil mangga ke dalam adunan. Hentakkan sikit loyang dan simpan dalam peti sejuk..
  11. Untuk lapisan jeli mangga atas tu, guna puri mangga dan masukkan gelatin. Lapiskan bahagian atas cheese cake yang separuh keras bahagian atas dan letak dalam peti sejuk paling elok semalaman..
  12. Bila dah keras bahagian atas taburkan mangga yang dipotong kecil dan picit sedikit puri mangga sebagai hiasan. Sangat sedap dimakan ketika sejuk dan rasa macam ais krim😋.

Which kind of cheesecake are you looking for? Easy no-bake mango cheesecake recipe with smooth creamy texture and delicious No-Bake Mango Cheesecake. Fresh Mangoes turned into a puree and added to the cream cheese mixture. The base is prepared out of crushed cookies and butter and hold together firmly. Mango Cheese Cake it's ingredients & nutritional info and simple step by step Mango Cheese try today, follow the easy steps of this recipe & make everyone smack their lips for fruity creamy cheesy.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Mango Cheese Cake yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!