Langkah Mudah untuk Menyiapkan Donut Mudah & Cepat, Menggugah Selera

Diposting pada

Donut Mudah & Cepat. Di Dapur L'AGIE Chocolate kali ini, kita bakal bikin L'AGIE Fantasy Chocolate Donuts nih. Penasaran kan sama cara bikin donuts di rumah? Siap ada donut celup coklat, donut cheese, donut hipster pun ada.

Donut Mudah & Cepat Hanya Guna Sukatan Cawan, Ini Cara Mudah Nak Buat Kuih Kaswi. Hari ni nak kongsi resipi buat donut yang gebu dan cantik kejadiannya. Kadang geram je rasa bila buat donut tapi tak berapa gebu.

Lagi mencari ide resep donut mudah & cepat yang unik? Cara membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal donut mudah & cepat yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari donut mudah & cepat, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan donut mudah & cepat yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial.

Di Dapur L'AGIE Chocolate kali ini, kita bakal bikin L'AGIE Fantasy Chocolate Donuts nih. Penasaran kan sama cara bikin donuts di rumah? Siap ada donut celup coklat, donut cheese, donut hipster pun ada.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah donut mudah & cepat yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Donut Mudah & Cepat menggunakan 10 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Donut Mudah & Cepat:

  1. Siapkan Bancuhan yis.
  2. Siapkan paket yis segera.
  3. Sediakan sudu besar susu pekat.
  4. Ambil air suam.
  5. Ambil Adunan tepung.
  6. Ambil tepung gandum.
  7. Ambil sudu mentega/marjerin.
  8. Ambil sudu kecil garam.
  9. Ambil sudu besar minyak panas.
  10. Sediakan Gula castor / icing / snow powder untuk glaze.

Cetakan Donut (Donut Maker) Membuat donut kini semakin mudah dengan adanya alat cetakan donut (donut maker) dari Maksindo. Anda bisa berkreasi sendiri membuat donat dengan lezat dan. Donuts (in der Langform auch Doughnuts geschrieben) – rund, flaumig und ganz leicht zu machen. Lihat juga resipi-resipi untuk Donut lembut.

Cara menyiapkan Donut Mudah & Cepat:

  1. Campurkan bancuhan yis, kacau rata dan tutup. Ketepikan buat seketika.
  2. Campur semua bahan adunan tepung, uli sekata. Kemudian campurkan bancuhan yis ke dalam adunan. Uli sebati. Adunan akan agak lembik pada waktu ini. Tidak mengapa. Tutup adunan dan rehatkan selama sekurang-kurangnya 15 minit. Adunan akan mengembang..
  3. Selepas 15 minit, uli lagi adunan, tambah sedikit tepung sekiranya terlalu lembik sehingga adunan boleh dicanai dan dibentuk. Kemudian, bentukkan donat ikut suka masing-masing. Rehatkan adunan sekejap sebelum digoreng dalam minyak sederhana panas. Selepas donat bertukar warna kekuningan, angkat dan tos. Hias dengan glaze gula atau mengikut kegemaran anda..

Nah agar lebih mudah lansgung saja simak daftar harga menunya di bawah ini. Mudah sekali membuat donut ini dan seronok bila tengok doh mengembang sekali ganda saiznya. Cuma lain kali kena belajar lebih bersabar bagi menghasilkan donut yang bentuknya bulat cantik. Beli Donut Maker Dengan Pilihan Terlengkap dan Harga Termurah. Belanja Produk Donut Maker Aman dan Nyaman di Tokopedia.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Donut Mudah & Cepat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.