Resep Kek pisang yang Lezat

Diposting pada

Kek pisang. #kekpisang Kek Pisang Resepi Kek Pisang Sukatan Cawan Kek Pisang Mudah Dan Sedap Kek Pisang Gebu Easy Banana Cake Kek Pisang Tak Guna Mixer Please Subscribe. Easy and super moist banana cake. Harap blog ini memberi sedikit info.

Kek pisang Kek Pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung gandum, telor, minyak masak, gula, dan pisang. Kek pisang merupakan sejenis kek yang sedap dan enak rasanya. Kek ini sesuai untuk hidangan minum petang.

Lagi mencari inspirasi resep kek pisang yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal kek pisang yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

#kekpisang Kek Pisang Resepi Kek Pisang Sukatan Cawan Kek Pisang Mudah Dan Sedap Kek Pisang Gebu Easy Banana Cake Kek Pisang Tak Guna Mixer Please Subscribe. Easy and super moist banana cake. Harap blog ini memberi sedikit info.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari kek pisang, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan kek pisang yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan kek pisang sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Kek pisang memakai 10 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Kek pisang:

  1. Gunakan 2 telur.
  2. Ambil 1/3 cawan buttermilk.
  3. Siapkan 1/2 cawan minyak sayuran.
  4. Sediakan 1 cawan pisang (dilenyek).
  5. Ambil 1 cawan gula putih.
  6. Ambil 1/2 cawan gula perang.
  7. Sediakan 1 sudu kecil esen vanilla.
  8. Sediakan 1 3/4 cawan tepung gandum.
  9. Sediakan 1 sudu kecil baking soda.
  10. Siapkan 1/2 sudu kecil garam.

Kek pisang merujuk kepada sejenis kuih kek yang diperbuat daripada tepung. Melihat gambar kek yang ditayang menjadikan saya sangat teringin untuk mencuba. Buronan Wisatawan Oleh-Oleh Paling populer di Kota Batam. Kek Pisang aje pun nak kecuh.

Cara menyiapkan Kek pisang:

  1. 1. Panaskan oven pada suhu 165 degree Celsius.
  2. Satukan semua bahan basah (telur, buttermilk, minyak, Pisang, esen vanilla).
  3. Satukan gula putih, gula perang, tepung, baking soda, dan garam.
  4. Campur bahan basah dan bahan kering.
  5. Masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-60 minit sehingga masak.

Beli jer dah settel"… Kek Pisang Blend Moist Gebu Sedap. Kek Pisang Villa ini tersedia dengan berbagai pilihan rasa diantaranya, ada kek pisang original, bluberry, black forest, choconut, pandan chesee, fantastic yoghurt naga, buah naga, dan banana bread. As Salam,- Tips dan Resepi Kek Pisang kekal Moist Walau Dibakar-Alhamdulillah. Cuti sekolah ni selain happy sebab tak payah rush bangun pagi-pagi. Sejak akhir-akhir ini, memang ramai yang 'terjebak' dengan resepi kek pisang.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Kek pisang yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.