By chiara

Resep Wrap udang rangup Anti Gagal

Categories : Resepi

Wrap udang rangup. Kuih cucur udang antara kuih yang menjadi kegemaran ramai. Jadi hari ni saya kongsikan resepi kuih cucur udang yang rangup, sedap dan mudah bersama sosnya. Udang butter cereal antara menu kegemaran kami.

Wrap udang rangup Apakah kaedah membuat udang goreng biasa dengan udang goreng tempura berbeza. Saya telah mendapat resepi udang goreng tempura. Dan dari gambar yang diberikan, saya sangat tertarik.

Lagi mencari ide resep wrap udang rangup yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal wrap udang rangup yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari wrap udang rangup, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan wrap udang rangup yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial.

Kuih cucur udang antara kuih yang menjadi kegemaran ramai. Jadi hari ni saya kongsikan resepi kuih cucur udang yang rangup, sedap dan mudah bersama sosnya. Udang butter cereal antara menu kegemaran kami.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat wrap udang rangup yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Wrap udang rangup memakai 12 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Wrap udang rangup:

  1. Siapkan resepi wraps udang rangup.
  2. Gunakan Wraps (jenama apa2 xkisah).
  3. Sediakan udang beberapa ekor.
  4. Gunakan cili benggala.
  5. Sediakan bawang [email protected]
  6. Ambil kepingan keju.
  7. Siapkan hash brown.
  8. Sediakan sos cili.
  9. Siapkan telur.
  10. Siapkan mayonis.
  11. Gunakan tepung goreng ayam (apa2 jenama pun xape sy guna kentucky).
  12. Gunakan serbuk roti.

Memang best la resepi cucur udang rangup ni. Boleh anda buat sendiri di rumah. Manakala udang butter cereal ni pula rasanya sangat rangup sebab udang di salut dengan Tambah pula cereal yang digoreng rangup dengan mentega. Cereal yang saya gunakan ialah nestum original.

Cara membuat Wrap udang rangup:

  1. Sediakan bahan….
  2. Mula2 celup udang dlm bancuhan telur dan tepung goreng ayam kentucky,kemudian biarkan dalam beberapa minit sekejap…lepastu masukkan dlm serbuk roti golek2 dan goreng..dh siap ketepikan…
  3. Hash brown goreng dulu kemudian lenyek dan ketepikan jgk…
  4. Panaskan wraps dlm pan non stick,yg ni sy letak marjerin sikit sb nak bg hasil kerangupan kulit tu,balik2 kan..
  5. Dah agak2 nak garing tu kecik kan api sikit barulah masukkan bahan2 yg lain,kemudian lipat dua, rujuk gambar yea…mudah je.
  6. Dah siap makanla…baca bismillah dulu.

Keenakan cucur udang boleh anda rasai apabila pertama kali menggigitnya. Rasa rangup dan lembut pada bahagian dalam pasti membuat anda rasa cukup teruja, apatah lagi menikmatinya bersama ahli. Cucur udang atau di sebelah utara menggelarkannya sebagai Coq Udang ini cukup popular. Menu simple tetapi menarik ini sebenarnya boleh menaikkan selera sesiapa sahaja yang melihatnya. Udang kelapa rangup ini cukup mudah untuk disediakan.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat wrap udang rangup yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!