By chiara

Langkah Mudah untuk Membuat Ayam goreng black pepper🍗, Enak Banget

Categories : Resepi

Ayam goreng black pepper🍗. Goreng Ayam Black Paper Cara Che Zah. Simple, cepat on the go cooking untuk warga yang bekerja, student atau orang bujang. Sahabat DAPUR AISY hari ini kita akan memasak AYAM GORENG TEPUNG SAUS LADA HITAM (BLACK PEPPER).

Ayam goreng black pepper🍗 Javanese). saveSave Ayam Panggang Black Pepper For Later. Saya dah buat resepi akak ni memang sedap alhamdulilah. Resepi Ayam Masak Blackpepper Cendawan ni sesuai dimasak pada hari bekerja oleh ibu-ibu kerana cepat dan mudah.

Anda sedang mencari ide resep ayam goreng black pepper🍗 yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal ayam goreng black pepper🍗 yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Goreng Ayam Black Paper Cara Che Zah. Simple, cepat on the go cooking untuk warga yang bekerja, student atau orang bujang. Sahabat DAPUR AISY hari ini kita akan memasak AYAM GORENG TEPUNG SAUS LADA HITAM (BLACK PEPPER).

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari ayam goreng black pepper🍗, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan ayam goreng black pepper🍗 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat ayam goreng black pepper🍗 sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Ayam goreng black pepper🍗 menggunakan 6 jenis bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Ayam goreng black pepper🍗:

  1. Gunakan ayam 3 ketul(ekot korg nak bahagian mana).
  2. Siapkan 3 sudu sos black pepper.
  3. Siapkan 2 sudu sos tiram.
  4. Sediakan 1 sudu cili giling.
  5. Ambil 1 sudu garam.
  6. Siapkan 1 sudu kicap manis.

Satu bahan utama yang perlu ada dalam masakan ni ialah celeri Gaulkan ayam bersama garam dan goreng dibatas api yang besar sehingga separuh masak. Masukkan ayam goreng tadi bersama semua jenis sayur. Kacau rata dan tutup seketika untuk biarkan sos blackpepper masuk kedalam isi ayam. Masak hingga air nampak kering dan dah siap dah menu ayam goreng blackpepper anda.

Langkah-langkah membuat Ayam goreng black pepper🍗:

  1. Goreng kan ayam dan letak ke tepi.
  2. Setelah itu,letak kan cili giling ke dalam kuali dan tumis sehingga pecah minyak.
  3. Letakkan sos tiram.
  4. Letakkan kicap manis.
  5. Letakkan sos black pepper.
  6. Setelah itu letakkan garam,kalau nak manis sikit letak gula pun boleh.
  7. Kemudian campur kan bahan tumisan ini dgn ayam goreng tadi.
  8. Tadaaa dah siap! selamat mencuba semua!.

Resepi ayam masak black pepper pernah saya kongsikan sebelum ni. Tambahkan air jika perlu untuk melembutkan lagi daging. I visited and enjoyed Ayam Gringing Lombok so many times with my family,taste Ok with the standart price. Unfortunetly the last visited at Ayam Gringing Lombok,I am the dissapointed,size for that chicken very small. I think Ok if their management will increase that price with.the feasible size.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat ayam goreng black pepper🍗 yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!