By chiara

Resep Biskut Makmur Susu, Menggugah Selera

Categories : Resepi

Biskut Makmur Susu. Tips: ** Gunakan gula aising dan bukan gula yang diblend sendiri sebagai salutan biskut. Di video kali ni saya nak share resepi Biskut Makmur Susu. With this easy recipe you can learn how to make Milky Arab Cookies (Biskut Arab Susu), a delicious and addictive sweet treat.

Biskut Makmur Susu Praktik Resepi Biskut Makmur untuk jamuan hari raya anda nanti. Oven aku dah lama tak berasap, entah elok ke tidak tu. Ada tak resepi kuih raya best yang tak payah bakar?".

Lagi mencari ide resep biskut makmur susu yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal biskut makmur susu yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Tips: ** Gunakan gula aising dan bukan gula yang diblend sendiri sebagai salutan biskut. Di video kali ni saya nak share resepi Biskut Makmur Susu. With this easy recipe you can learn how to make Milky Arab Cookies (Biskut Arab Susu), a delicious and addictive sweet treat.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari biskut makmur susu, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan biskut makmur susu yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat biskut makmur susu yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Makmur Susu memakai 4 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Makmur Susu:

  1. Ambil 500 g tepung gandum.
  2. Sediakan 2/3 cawan gula aising.
  3. Siapkan 150 g minyak sapi.
  4. Sediakan 1 1/2 sudu besar tepung susu.

Traditional cookies known as kuih makmur Pertama,untuk sukatan biskut semperit susu yang tepat,gunakan cawan metrik. Bukan cawan teh atau cawan kesayangan anda. Tapi cawan metrik yang ada sukatan untuk cecair dan juga tepung.

Cara membuat Biskut Makmur Susu:

  1. Sangai tepung gandum. Kemudian, ayak bersama gula aising.
  2. Gaul dengan minyak sapi hingga menjadi doh yang lembut.
  3. Bentukkan. Bakar 10-15 minit dengan suhu 150°c.

Lihat lebih banyak idea tentang Biskut, Resepi biskut dan Resipi. Pencuci Mulut Cokelat Resepi Biskut Biskut. biskut nestum susu. Teringin nk mkn biskut makmur susu tapi kami xdak oven. Maka terhasil lah biskut tanpa oven. Senang sangat yg pastinya cair di mulut.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara membuat biskut makmur susu yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!