Resep Biskut alien susu yang Enak

Diposting pada

Biskut alien susu. Biskut alien merupakan salah satu biskut yg pnh viral sblm ini. Bahan-bahan digunakan juga agak mudah dan ringkas. Dari segi bahannya ada yg menggunakan.

Biskut alien susu Resipi biskut mudah yang pastinya menjadi kesukaan anak-anak. Bahan nak buat pun mudah sangat. Tak pe layankan Biskut Susu viral. "Buat bentuk coklat Hershey sebab anak-anak suka coklat tu.

Lagi mencari ide resep biskut alien susu yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal biskut alien susu yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari biskut alien susu, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan biskut alien susu yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa.

Biskut alien merupakan salah satu biskut yg pnh viral sblm ini. Bahan-bahan digunakan juga agak mudah dan ringkas. Dari segi bahannya ada yg menggunakan.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah biskut alien susu yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut alien susu memakai 4 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut alien susu:

  1. Gunakan 250 g buttercup/marjerin.
  2. Sediakan 1 tin susu pekat.
  3. Sediakan 1/2 sudu teh baking powder.
  4. Gunakan 4 /¼ cawan tepung jagung.

Tapi kakak saya kata macam muka alien je. Satukan susu pekat manis dan mentega. Pukul atau gaul hingga sebati dan tidak berketul. Biskut susu adalah satu perniagaan makanan yang mana di usahakan oleh Nazra Kitchen.

Langkah-langkah menyiapkan Biskut alien susu:

  1. Kacau sebati buttercup dan susu pekat..tak perlu sampai kembang.
  2. Masukkan baking powder dan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli sehingga menjadi doh lembut.
  3. Terapkna adunan,hias dengn coch chip atau manik hiasan(terpulang korng nak hias mcm mna..ikut kesukaan anda).biar terapan tdi lebih kurang 15 minit untuk mengekalkan bentuk.
  4. Bakar suhu 150°C api atas bawah selama 25minit(mengikut oven masing²).
  5. Siap!boleh la dihidang dengan anak2 kawan²..sekian😋.

Biskut susu adalah biskut yang sedap dan. Baru-baru ini, tular di media sosial berkenaan biskut susu berbentuk coklat Hersheys yang turut kelihatan seperti seorang makhluk asing. Read the best stories about #budaksekolah, #bangtanboys, and #demon recommended by BISKUT_ALIEN. Baru-baru ini, resepi biskut susu Alien mendapat banyak perkongsian di media sosial. Biskut berbentuk Alien ini ternyata menarik perhatian netizen yang ingin mencubanya dirumah. "Hujung-hujung minggu macam ni seronok juga kalau mem'baking'.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat biskut alien susu yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.