Langkah Mudah untuk Menyiapkan Jejari roti coklat, Lezat Sekali

Diposting pada

Jejari roti coklat. KOLEKSI KUIH RAYA Cara membuat kuih coklat mudah!! roti kering coklat FULL RECIPE. Potong roti bentuk jejari dan sapu. Perkongsian kali ini adalah daripada Puan Huda Tarmizi yang sudi berkongsi resepi biskut jejari coklat yang 'super simple' ini menerusi post FB beliau.

Jejari roti coklat Biskut Jejari yang rangup di saluti coklat berkualiti tinggi yang sangat enak lengkapkan petang anda bersama BISKUT JEJARI ROTI COKLAT!!!! Chocolate Finger Breadsticks – Jejari Roti Coklat – Super Easy & Delicious! CHOCOLATE FINGER BREADSTICKS – jejari roti coklat – super easy & delicious!

Lagi mencari ide resep jejari roti coklat yang unik? Cara menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal jejari roti coklat yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari jejari roti coklat, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan jejari roti coklat yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial.

KOLEKSI KUIH RAYA Cara membuat kuih coklat mudah!! roti kering coklat FULL RECIPE. Potong roti bentuk jejari dan sapu. Perkongsian kali ini adalah daripada Puan Huda Tarmizi yang sudi berkongsi resepi biskut jejari coklat yang 'super simple' ini menerusi post FB beliau.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan jejari roti coklat sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Jejari roti coklat memakai 5 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Jejari roti coklat:

  1. Ambil 4-5 keping Roti.
  2. Gunakan coklat coin(jenama beryls).
  3. Gunakan badam cincang.
  4. Gunakan nestum.
  5. Sediakan cornflaks hancur.

Cari produk Roti lainnya di Tokopedia. Jual beli online aman dan nyaman hanya di Tokopedia. Resepi Mudah Biskut Jejari Coklat Nestum Rangup. Potong roti panjang panjang dan belah tengah.

Langkah-langkah membuat Jejari roti coklat:

  1. Mula-mula ambil sekeping roti,gunting roti kepada beberapa bahagian seperti dalam gambar.Kalau boleh jangan guna pisau nanti roti penyek,tak cantik.
  2. Setelah siap digunting susun diatas tray,pastikan guntingan roti berbentuk panjang tidak terlalu besar,nanti lambat garing.Bakar pada suhu 120c selama 15minit @ikut oven masing-masing..
  3. Sementara tunggu roti garing,bolehla cairkan coklat mengikut kaedah double boil atau menggunakan alat yg sesuai untuk pencairan coklat..
  4. Kemudian ambil roti salutkan bersama dengan coklat yang dah dicairkan tadi.Susun diatas redai.
  5. Apabila lebihan coklat sudah jatuh,ambil coklat tadi golekkan pada serbuk pilihan,sama ada dalam nestum,badam cincang atau conflaks yang telah dihancurkan.Dah siap bolehla dihidang kan..
  6. Ikut kreativiti masing-masing,nampak sedapkan??.

Sila buang tepi roti tu ye. Selamat mencuba Resepi Biskut Jejari Nestum Coklat ! Coklat tak sudah sudah mokcik sorang neh. Petang ni panas semacam ja kat kampung aku ni. Roti isi coklat keju memiliki tekstur yang lembut dan memiliki adonan coklat dengan keju instan di dalamnya.

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Jejari roti coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.