Langkah Mudah untuk Menyiapkan Kek keju Kapas, Enak

Diposting pada

Kek keju Kapas. Resipi sedap dan mudah untuk Kek Keju Kapas. #bazaarramadan Kek keju ni semalam Aznie buat. dah lama sebenarnya anak-anak request nak makan kek ni. tapi biasa la sejak PKP ni mood nak baking tu kurang sikit.hihihi Kek keju kapas ni adalah salah satu kek cheese yang hubby ngan anak-anak suka. #bazaarramadan Kek keju ni semalam Aznie buat. dah lama sebenarnya anak-anak request nak makan kek ni. tapi biasa la sejak PKP ni mood nak baking tu kurang sikit.hihihi Kek keju kapas ni adalah salah satu kek cheese yang hubby ngan anak-anak suka makan. kek yang memang lembut sangat. semal. Kek keju kapas Jepun (Japanese cotton cheesecake) mempunyai tekstur yang gebu dan rasa yang tidak terlalu sarat dengan keju krim (cream cheese) serta tidak terlalu manis. Ini menjadikannya tidak muak untuk dimakan.

Kek keju Kapas Resipi kek keju yang lembut, halus dan gebu.terima kasih alma.atas resipi yang sedap ini. Resepi Kek Keju Kapas atau Cotton Soft Cheesecake. KEK KEJU [email protected] COTTON CHEESECAKE cookbook : Panduan Membuat Kek – Noraini Zakaria.

Anda sedang mencari ide resep kek keju kapas yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal kek keju kapas yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari kek keju kapas, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan kek keju kapas enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial.

Resipi sedap dan mudah untuk Kek Keju Kapas. #bazaarramadan Kek keju ni semalam Aznie buat. dah lama sebenarnya anak-anak request nak makan kek ni. tapi biasa la sejak PKP ni mood nak baking tu kurang sikit.hihihi Kek keju kapas ni adalah salah satu kek cheese yang hubby ngan anak-anak suka. #bazaarramadan Kek keju ni semalam Aznie buat. dah lama sebenarnya anak-anak request nak makan kek ni. tapi biasa la sejak PKP ni mood nak baking tu kurang sikit.hihihi Kek keju kapas ni adalah salah satu kek cheese yang hubby ngan anak-anak suka makan. kek yang memang lembut sangat. semal. Kek keju kapas Jepun (Japanese cotton cheesecake) mempunyai tekstur yang gebu dan rasa yang tidak terlalu sarat dengan keju krim (cream cheese) serta tidak terlalu manis. Ini menjadikannya tidak muak untuk dimakan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan kek keju kapas sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Kek keju Kapas memakai 13 jenis bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Kek keju Kapas:

  1. Siapkan Bahan A.
  2. Gunakan 250 g cream cheese.
  3. Sediakan 50 g mentega.
  4. Siapkan 80 g gula kastor.
  5. Sediakan 1 s/t jus lemon.
  6. Sediakan 80 g tepung kek.
  7. Sediakan 5 biji kuning telur (A).
  8. Gunakan 80 g susu segar @ susu cair.
  9. Siapkan Bahan B.
  10. Ambil 80 g gula kastor.
  11. Siapkan 5 biji putih telur.
  12. Ambil 1/4 s/k serbuk krim tartar.
  13. Siapkan 200 g mango filling.

Tekstur nya yang sangat gebu, ringan dan seakan kapas ni menjadikan ia menjadi kegemaran ramai. Malah resipi perkongsian saudari Nurul Athira ni dikatakan tidak berbau hanyir telur. Kek Resepi Kek Keju Kapas atau Cotton Soft Cheesecake. Resipi kek keju yang lembut, halus dan gebu.terima kasih alma.atas resipi yang sedap ini.

Cara membuat Kek keju Kapas:

  1. Cara -griskan loyang bulat 9' dan lapik ngan kertas kek…..
  2. Bahan A -pukul cream cheese, mentega dan gula hingga kembang…
  3. Masukkan kuning telur dan jus lemon.. pukul sebati…
  4. Masukkan tepung kek dan susu berselang seli hingga habis sambil digaul sebati…..
  5. Bahan B -dalam bekas lain satukan gula kastor, putih telur dan krim tartar.. pukul hingga kembang lebih kurang 7 minit…
  6. Masukkan adunan putih kedalam adunan cheese sedikit demi sedikit.. sambil gaul perlahan guna spatula hingga sebati….
  7. Tuangkan kedalam loyang… dan bakar ngan kaedah Bain [email protected] steam bath…bakar pada suhu 180' selama 1 jam….
  8. Setelah kek sejuk bole la hiaskan ngan mango filling….
  9. *utk yg ni saje aznie tompok2kan warna.. just ambil sedikit adunan dan bubuh sedikit warna dan tuang kedalam loyang.. **SELAMAT MENCUBA**.

Ia lazimnya mempunyai dua atau lebih lapisan. Lapisan pertama iaitu kerak lazimnya adalah daripada biskut seperti Oreo, Digestive, Crackers atau kek span. – Kek Sarang Semut – Kek Keju Kapas – Kek Milo Viral – Kek Lapis Red Velvet Cheese – Kek Marble – Kek Cheese Leleh – Kek Keju Kapas – Kek Buah Lembab (Super Moist Fruit Cake) – Kek keju Seri Pelangi – Kek Brownies Cheese – Kek Hati Parek – Kek Biskut Julie's – Kek coklat – Kek Nasi Coklat – Kek Coklat Moist – Kek Apollo Homemade – Kek Kukus Saji Keluarkan loyang kek dan untuk mengelakkan daripada kek menggelembung, cucuk-cucuk permukaan kek dengan garpu, atau tekan dengan penekan kek – lakukan begini pada setiap lapisan kek. Bakar dengan api atas sehingga keperangan. Resepi kek keju jepun sukatan cawan Resepi Kek Keju Kapas Jepun (SbS) Aneka Resepi Masaka. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara membuat kek keju kapas yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.