Cara Gampang Membuat Ayam goreng bersalut sos Korea Anti Gagal

Diposting pada

Ayam goreng bersalut sos Korea. #soskoreaadabi #ayamgorengkorea #ayamunclejack Assalamualaikum korang. di video kali aku dan kakak aku cuba seketoi dua ayam goreng uncle jack yang telah. Assalammualaikum guys.selamat hari raya maaf zahir batin.jom try resepi baru dari kami. Ayam goreng sos korea adabi YOUTUBE CHANNEL.

Ayam goreng bersalut sos Korea Memang betul-betul rangup Che Nom akan sediakan Dakganjeong atau Ayam Goreng Korea yang bersalut dengan sos istimewa. Ayam Goreng Korea ni memang special sebab. Resepi ayam goreng bersama madu ala korea yang sangat sedap.

Lagi mencari ide resep ayam goreng bersalut sos korea yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal ayam goreng bersalut sos korea yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

#soskoreaadabi #ayamgorengkorea #ayamunclejack Assalamualaikum korang. di video kali aku dan kakak aku cuba seketoi dua ayam goreng uncle jack yang telah. Assalammualaikum guys.selamat hari raya maaf zahir batin.jom try resepi baru dari kami. Ayam goreng sos korea adabi YOUTUBE CHANNEL.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari ayam goreng bersalut sos korea, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan ayam goreng bersalut sos korea enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan ayam goreng bersalut sos korea sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Ayam goreng bersalut sos Korea memakai 11 bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Ayam goreng bersalut sos Korea:

  1. Sediakan Ayam goreng (saya guna drumet dan kepak bersalut Ayamas).
  2. Sediakan Untuk sos.
  3. Gunakan 4 ulas bawang putih – cincang halus.
  4. Sediakan 4 sudu besar serbuk cili.
  5. Sediakan 1 sudu besar paprika.
  6. Siapkan 3 sudu besar cuka masakan.
  7. Siapkan 2 sudu besar cili sos.
  8. Ambil 3 sudu madu.
  9. Siapkan Gula sesedap rasa.
  10. Sediakan Sedikit minyak untuk menumis.
  11. Ambil Sedikit bijan utk hiasan (optional).

Anda harus mencubanya kerana untuk menyediakannya sangat mudah. Jika terliur setiap kali tengok di televisyen, bolehlah ikut resepi ini yang cukup mudah. Sediakan kuali dan panaskan minyak masak. Resep 'ayam goreng korea' paling teruji.

Langkah-langkah membuat Ayam goreng bersalut sos Korea:

  1. Goreng ayam.
  2. Tumis bawang putih hingga kekuningan.
  3. Bancuh serbuk cili dan paprika bersama cuka.
  4. Tambah bancuhan kedalam tumisan tadi. Pastikan api perlahan.
  5. Tambahkan cili sos, madu dan adjust rasa dgn gula..
  6. Masak hingga pekat..
  7. Masukkan ayam yg sudah digoreng dan gaul hingga sekata..
  8. Boleh tabur bijan ke atas ayam semasa menghidang…

Assalammualaikum sobat setia cookpad, salam sejahtera dan sehat selalu ya, amiin🤲🤗. Kebetulan lihat di IG dapur kobe eh ada pengumuman gitu, dapur kobe ada challenge kreasi masak pakai. Sering kali kita jumpa atau masak ayam goreng biasa dirumah, namun kali ini kita boleh mencuba resepi ayam goreng yang bersalut sos manis Oleh itu, entri kali ini akan berkongsi resepi mudah membuat ayam goreng pedas ala Korea yang viral sekarang ini. Sos Char Koay Teow ni sebenarnya sos siap. Semua dah siap dalam satu botol.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Ayam goreng bersalut sos Korea yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.