By chiara

Resep Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17 yang Enak

Categories : Resepi

Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17. SIZZLING YEE MEE Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Seperti yang Min janjikan,kali ni min nak share resepi sizzling macam dekat food courts tu. Resipi sizzling yee mee yang senang boleh dibuat di rumah.

Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17 Dengan resepi mee sizzling mudah oleh saudari Eida Ilham ini, sesiapa pun boleh memasaknya di rumah. Lagi best, kita boleh makan puas -puas dan bubuh bahan yang kita suka. Selain resepi sizzling yee mee, kami juga menulis resepi sedap dan mudah lainnya yang mendapat perkongsian ramai.

Anda sedang mencari inspirasi resep sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17 yang unik? Cara membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17 yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa.

SIZZLING YEE MEE Assalammualaikum dan selamat sejahtera. Seperti yang Min janjikan,kali ni min nak share resepi sizzling macam dekat food courts tu. Resipi sizzling yee mee yang senang boleh dibuat di rumah.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17 yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17 menggunakan 16 jenis bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17:

  1. Gunakan 3 ketul Ayam dipotong kecil.
  2. Ambil 2 sanggul Mee sanggul.
  3. Ambil 5 ulas Bawang putih (mayang kasar).
  4. Siapkan 1 inci Halia diketuk @mayang kasar.
  5. Sediakan 5 biji Cili kering.
  6. Gunakan Sedikit minyak untuk menumis.
  7. Siapkan 2 mangkuk Air @1 liter.
  8. Siapkan 2 pokok Sawi.
  9. Siapkan 2 biji Telur.
  10. Gunakan 3 ketul Cendawan butang kering (rendam sehingga kembang).
  11. Sediakan 1 sudu besar Serbuk perasa.
  12. Siapkan 3 sudu besar Sos tiram.
  13. Gunakan 3 sudu besar Kicap soya.
  14. Sediakan Gula.
  15. Gunakan Garam.
  16. Ambil 3 sudu besar Tepung jagung (dikacau dengan air biasa).

Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Yee Mee Sizzling sangat mudah untuk disediakan , sesuai untuk individu yang sukakan mee yang berkuah. Ianya , juga sangat lazat dan memikat selera. Langsung saja cekidot videonya dibawah ini.

Cara membuat Sizzling Mee mudah #phopbylinimohd #batch17:

  1. Panaskan minyak, tumiskan bawang putih, halia dah cili kering sehingga bertukar warna dan naik bau..
  2. Selepas itu, masukkan ayam dan cendawan yang dihiris nipis2, kacau seketika, [email protected] minit je. Selepas itu masukkan air, sos tiram, kicap, serbuk perasa, & gula. Tunggu sehingga mendidih..
  3. Selepas mendidih masukkan air tepung jagung. Kuah akan bertukar menjadi pekat. Jika nak pekat lagi boleh tambah tepung lagi. Tetapi pastikan kacau dlm air biasa dahulu. Jika tidak, tepung akan berketul didalam kuah..
  4. Selepas itu perlahankan api, masukkan sawi. Kacau seketika. Selepas itu, masukkan telur. Jangan dikacau selepas masukkan telur. Biarkan telur masak separuh masak @hampir masak @ikut selera masing-masing..
  5. Selepas api ditutup biarkan seketika dah tambahkan sedikit garam. Jika termasin sila tambah gula. Jika termanis sila tambah garam balik. Berpada-padalah yer..
  6. Mee sanggul direndam sehingga lembut. Selepas itu, bolehla dicurahkan kuah yang masih panas keatas mee sanggul supaya tekstur mee akan jadi lebih lembut. Makanan perlu dihabiskan dengan segera. Jika tidak mee akan kembang semangkuk. Huhuhu.

Autoplay. description : Dapur Bujang-Sizzling Mee. Category Tips mee rebus mudah: Kuah mee Rebus biasanya mesti ada rasa sedikit manis (tidak terlalu manis terlalu) dan juga rasa Tauco. Rempah kari tidak terlalu banyak, ia akan saya kari! Antaranya mee hailam, sizzling yee mee, mee kari yang mudah dan macam-macam lagi. Hidangan mee goreng basah yang saya buat ni, saya belajar daripada emak saya.

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan sizzling mee mudah #phopbylinimohd #batch17 yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!