Bagaimana Menyiapkan Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. Anti Gagal

Diposting pada

Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar... Banjir dengan coklat Coklat tidak terlalu manis Bubble Rice yang ranggup Tak perlu rendam air panas terus boleh makan Sebarang pertanyaan boleh. Resepi just google Bubble Rice Choco Jar By ManjaDolce. CHOCOJAR: Cara Buat Choco Jar Kekal Cair Pada Suhu Bilik.

Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. Sesekali buat coklat homemade untuk anak-anak pasti menyeronokkan. Malah kalau ada majlis hari jadi atau nak dijadikan hadiah, sesuai sangat buat Bubble Rice Choco Bar ni. Coklat leleh, Goncang dulu sebelum makan ye.

Anda sedang mencari inspirasi resep bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. yang unik? Cara menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banjir dengan coklat Coklat tidak terlalu manis Bubble Rice yang ranggup Tak perlu rendam air panas terus boleh makan Sebarang pertanyaan boleh. Resepi just google Bubble Rice Choco Jar By ManjaDolce. CHOCOJAR: Cara Buat Choco Jar Kekal Cair Pada Suhu Bilik.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.., mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. memakai 3 jenis bahan dan 3 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar..:

  1. Sediakan Bubble rice(beli kat kdai bakery).
  2. Gunakan Berrys milk compound coklat.
  3. Sediakan Sedikit minyak.

Chocojar premium. 💯 coklat beryl's Ready to eat Tidak perlu rendam air Pnas. Crunch bila makan Coklat lelehan tidak muak Buble rice dan. ChocoJar bubble rice @ baby crunch dilimpahi coklat cadbury cair. memikat selera…» Coklat cadbury besar. Bisa digunakan untuk isian bakpao atau selai roti lohh mom. 😂😂.

Cara membuat Bubble rice coklat homemade..ala² chocojar..:

  1. Panaskn bubble rice didlm oven selama 10min pd suhu 130.sangai ats kuali pun bole jugak…
  2. Cairkn coklat bar Berrys didlm mangkuk.buat double boil..dh cair,letak sedikit minyak utk elakkn dr berketul²…
  3. Biarkn sejuk dlu..baru gaul sekata…siap utk dimkn….

Selai Cokelat Homemade. sya pakai resep dari mba Seruni Puspa Indah. "Teringin pula nak makan chocolate rice yang dalam bekas tu. Mesti sedap, rangup-rangup, dengan rasa coklat lagi. Tapi nak beli kat mana ye area ni. Selalu nampak orang jual online je…". Sesekali teringin juga nak makan snek-snek dan makanan ringan begini.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan bubble rice coklat homemade..ala² chocojar.. yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.