Cara Gampang Membuat Cadbury choco rice Anti Gagal

Diposting pada

Cadbury choco rice. Sejukkan bubble rice sebelum dimasukkan ke dalam bekas kedap udara. Jangan masukkan ketika bubble rice masih panas. This choco jar recipe will ensure that your bubble rice will be crunchy and will not stale.

Cadbury choco rice Bubble rice pula perlu disangai atau dibakar terlebih dahulu untuk memastikan ianya betul-betul rangup. Kalau nak buat choco jar ni kita double boil coklat,minyak tu kita suamkan lepas tu. Sold by Cloudtail India and ships from Amazon Fulfillment.

Anda sedang mencari inspirasi resep cadbury choco rice yang unik? Cara membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal cadbury choco rice yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari cadbury choco rice, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan cadbury choco rice enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan spesial.

Sejukkan bubble rice sebelum dimasukkan ke dalam bekas kedap udara. Jangan masukkan ketika bubble rice masih panas. This choco jar recipe will ensure that your bubble rice will be crunchy and will not stale.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah cadbury choco rice yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Cadbury choco rice menggunakan 4 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Cadbury choco rice:

  1. Siapkan 4 cup bubble rice.
  2. Ambil 100 g cadbury dairy milk *or more.
  3. Ambil 85 g cooking chocolate *or more.
  4. Sediakan 5 tbsp corn oil/ cooking oil.

A wide variety of cadbury chocolate options are available to you Cadbury choco jar. video, sharing, camera phone, video phone, free, upload. An easy and delicious Chocolate Rice Krispie Cake recipe. Always a children's classic, chocolate rice krispie cakes are easy to make and always a favourite.. Create their favourite cadbury treats hamper.

Langkah-langkah membuat Cadbury choco rice:

  1. Masukkan kesemua chocolate ke dalam periuk dan masak guna kaedah double boil. **Pastikan periuk yang digunakan untuk panaskan coklat dilap kering kalau tak coklat tak cair nanti😭.
  2. Kacau perlahan sampai semua cair dan masukkan 5tbsp minyak jagung atau minyak masak. Boleh tambah minyak kalau nak konsistensi coklat yg lg cair sebab nanti bila dah sejuk coklat jd lg pekat..
  3. Selepas dah siap, ketepikan dan biarkan coklat di suhu bilik. **Minyak berfungsi untuk cairkan coklat..
  4. Sangai 4 cup bubble rice dalam kuali tanpa minyak untuk pastikan bubble rice kekal rangup lebih lama. Sangai lebih kurang 5 minit..
  5. Masukkan bubble rice sehingga ¾ penuh dlm bekas.Tuang coklat dari tepi ke tengah atau boleh layerkan bubble rice dan chocolate ikut kreativiti masing2..
  6. Boleh tambah topping seperti marsh mellow/oreo crumbs😋. Dah siap! boleh makan sambil layan kdrama atau drama pukul 7 okay..

Buy original Cadbury Dairy Milk Silk, Bubbly, Bournville & other Cadbury Chocolates in Bangladesh from AjkerDeal Cadbary D. This is drinking chocolate – it's Cadbury – it's made with hot milk – it's got loads of sugar – it's WONDERFUL!! Chocolate is made from a cocoa bean – beans come from bushes, so it's a vegetable. Visit Cadbury World Buy Cadbury Gifts Contact Us. Welcome to the home of Cadbury – choc-full of history, news and tasty treats!

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan cadbury choco rice yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.